"Almanya"

Almanya | PLURAL Yayınevinden “Anadilim Türkçe” Serisi

PLURAL Yayınevi tarafından hazırlanan “Anadilim Türkçe” serisi, Avrupa ülkelerinde yaşayan ve anadili Türkçe olan çocukların dil öğrenimi için özel hazırlandı.

6 Mart 2018 Tijen

PLURAL Yayınevi tarafından hazırlanan seride çeşitli oyun ve etkinliklerle Türkçe dilini yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli çocuklara eğlenerek ve sevdirerek öğretmek amaçlanıyor.

 

PLURAL Yayınevi Müdürü Ali Mete Avrupa’daki çocuklara yönelik Türkçe eğitim kitaplarının sayı ve kalite açısından düşük olduğunu belirtti. “Anadilim Türkçe Hazırlık” serisiyle bu eksiği doldurmak istediklerini belirten Mete, “Sürekli  olarak ana dilin önemi üzerinde duruyoruz ve dilin zayıflaması ile dinî ve kültürel kimliğin de zayıflayacağını söylüyoruz. Ancak Avrupa ülkelerinde yaşayan çocuklarımızın Türkçe dil eğitiminin sağlanabileceği yayınlara baktığımızda sayı olarak az ve kalite olarak çok farklı matbuatın bulunduğunu görebiliyoruz.” dedi.

Mete’ye göre çocukların okul ve evde karşılaştıkları farklılıklar ana dil öğrenimini de doğrudan etkiliyor. Türkiye kökenli çocukların yaşadıkları ülkelerde gittikleri okullarda sağlanan eğitim kalitesinin Türkçe kitaplarında da sürdürülmesi gerektiğini belirten Mete, bu alandaki boşluğu doldurmak adına “Anadilim Türkçe Hazırlık 1 ve 2 kitaplarını hazırladıklarını aktardı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Eğitim Başkanlığı ile birlikte hazırlanan kitaplar yurt dışında yaşayan ilkokul çağındaki çocukların okul veya cami cemiyetindeki Türkçe derslerinde kullanılıyor. Seriyi internet üzerinden sipariş vermek de mümkün. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#3

*Tüm alanları doldurunuz

  • Frankfurt Kitap Fuarı 74. Kez Kapılarını Açtı - Perspektif
    2022-10-19 12:55:57

    […] Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara yedinci kez katılım sağlıyor. 10 yıldır faaliyet gösteren PLURAL […]

  • Avusturya Kültür, Kitap ve Girişimcilik Fuarı Devam Ediyor
    2022-05-27 16:18:38

    […] Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara katılım sağlıyor. […]

  • Frankfurt Kitap Fuarı 73. Yılında Tekrar Yüz Yüze Gerçekleşiyor
    2021-10-20 15:27:55

    […] Avrupa’daki Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara altıncı kez katılım […]

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler