"İtalya"

İtalya | Siyahi Müslüman Göçmenlere Saldırılar Sürüyor

4 Mart’ta genel seçimlerin gerçekleştiği İtalya’da Senegal asıllı siyahi bir Müslüman göçmen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

6 Mart 2018 admin

İtalya’nın kuzeyindeki Floransa kentinde, bir İtalyan vatandaşının silahlı saldırısına uğrayan Senegalli yaşamını yitirdi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Idy Diene (54) adlı Senegal asıllı göçmen 5 Mart’ta ABD Konsolosluğu’nun yakınındaki Vespucci Köprüsü’nde silahla vurularak öldürüldü. Olaya ilişkin 65 yaşındaki bir İtalyan vatandaşı gözaltına alındı.

Diene’nin öldürüldüğü Vespucci Köprüsü’nde toplanan Senegalliler ve Müslümanlardan oluşan grup, olayı protesto etti.

İtalya İslami Toplum Birliği (Ucoii) Başkanı ve Floransa İmamı İzzedin Elzir, ANSA’ya verdiği demeçte, yetkililerden olaya açıklık getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Idy Diene’nin, aşırı sağ görüşlü Gianluca Casseri tarafından 13 Aralık 2011 tarihinde yine Floransa’da öldürülen Senegalli Samb Modou’nun akrabası olduğunu belirten Elzir, “Bölünmeden, hep birlikte Senegal toplumunun ve ailenin yanında yer alıp, birbirimize kenetlenmeliyiz. Tepkimizi kontrol etmeliyiz. Şiddete şiddetle karşılık vermemeliyiz.” ifadesini kullandı.

 

Aşırı Sağ Bağlantısı Var mı?

Floransa’da yaşayan Senegallilerin sözcüsü Pape Daw da “Bu olay hoşgörüsüzlüğün öne çıktığı bir seçim atmosferinde meydana geliyor. Bize o kişinin neden ateş ettiğini açıklamak zorundalar. Deli olduğunu söylemesinler.” dedi.

Bu arada, Floransa Başsavcısı Giuseppe Creazzo, cinayetle ilgili “ırkçılığın” bir etken olmadığını, “katil zanlısının herhangi bir siyasi grupla, hele ki sağcı veya ırkçı olanlarla ilgisinin bulunmadığını” söyledi.

 

“Hapse Girmek İçin Vurdu”

Polis, katil zanlısının verdiği ilk ifadede, “sabah saatlerinde kendini öldürmek için evinden çıktığını ama daha sonra ailesine daha fazla yük olmamak için rastgele birini öldürerek hapse girmeye karar verdiğini; önce çocuklu bir aileye denk geldiği için ateş etmediğini, daha sonra siyahi kişiyi görünce onu vurduğunu” söylediğini aktardı.

Katil zanlısının ifadesinde, “kendini ekonomik sıkıntılarından dolayı öldürmek istediğini” söylediği belirtildi. Ayrıca zanlının olayın yaşandığı bölgeye yakın bir yerde olan evinde “kızına yazılmış bir veda mektubu” bulunduğu ifade edildi.

3 Şubat’ta aşırı sağcı Kuzey Ligi üyesi Luca Traini (28) Macerata şehrinde siyahi göçmenlere silahlı saldırı düzenlemiş, 6 kişiyi yaralamıştı. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler