"Almanya"

Almanya | Öğrencilere Hitler Selamı Verdiren Öğretmen Göreve Devam Edecek  

Almanya’da bir devlet okulunda öğrencilerinden Hitler selamı talep eden ve ırkçı hakaretlerde bulunduğu iddia edilen öğretmene yalnızca uyarı yapıldı.  

1 Mart 2018 admin

Hannover’deki BBS 3 isimli meslek okulunda bir öğretmenin göçmen kökenli öğrencilere hakaret ettiği ve öğrencilerden Hitler selamı ile söz almalarını istemesi iddiaları gündeme gelmişti. Yoğun şikayetlerin ardından öğretmen hakkında soruşturma açıldı.

 

Aşağı Saksonya Eyalet Okul Dairesi, bu iddialardan farklı olarak söz konusu öğretmenin bir Whatsapp grubunda “uygun olmayan” ifadelerinden dolayı uyarıldığını açıkladı. Okul Dairesi medyaya yansıyan ırkçı söylemler ve Hitler selamı talebi ile ilgili öğrencilerle yapılan görüşmeler neticesinde kesin bulgulara ulaşılamadığını belirtti.

Öğretmene yönelik çalışma hukuku kapsamında hangi önlemlerin alındığı bilinmezken, hakkında soruşturma süren öğretmen ders vermeye devam edecek. Okul Dairesi’nin açıklamalarına göre derslere söz konusu öğretmene ek başka bir öğretmen daha girecek. Fakat bu ek öğretmen dersi “gözetleme” amacıyla değil, bir “takım içi eğitim önlemi” olarak sınıfta bulunacak. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler