"ABD"

ABD’de Nefret Gruplarının Sayısında Artış Var

Amerika Birleşik Devletleri’nde Southern Poverty Hukuk Merkezi (SPLC) tarafından yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz sene nefret gruplarının sayısında artış oldu.

ABD’deki nefret suçlarının günlük takibini sürdüren Southern Poverty Hukuk Merkezi (SPLC), ülkedeki nefret gruplarının durumu ile ilgili senelik raporunu yayımladı. Rapora göre, 2017 senesinde ABD’deki nefret gruplarının sayısında artış oldu.

Southern Poverty Hukuk Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nde “belli bir grup insana saldıran ya da onları kötüleyen inanç veya faaliyetlere sahip olan organizasyonlar” ile ilgili olarak “Nefretle Bir Yıl” isimli rapor yayımladı. Merkezin her sene yayımladığı bu rapora göre, ırkçı şiddet, sosyal medya saldırıları, Charlottesville’deki “Sağda Birlik” eylemleri ve Başkan Donald Trump’ın göçmen ve Müslümanların ülkeye girişlerine ilişkin getirdiği yasakların yaşandığı 2017 senesinde, ülkedeki nefret gruplarının sayısı artmaya devam etti. 2016’da 917 olan nefret gruplarının toplam sayısı ise yüzde 4 artarak, 2017 senesinde 954’e ulaştı.

Müslüman Karşıtı Gruplarda Artış

Rapora göre, ABD’deki nefret grupları sayısında en fazla artış ise “beyaz üstünlüğü”nü savunanlar ve Müslüman karşıtı gruplar arasında yaşandı. Neonazi grupların sayısı 99’dan 121’e çıkarken, bir önceki sene 101 olan Müslüman karşıtı grupların sayısı ise 114’e ulaştı. SPLC’nin yaptığı çalışmalara göre, Müslüman karşıtı grupların sayısı son üç senedir büyümeye devam ediyor.

Southern Poverty Hukuk Merkezi bilgilerine göre, 2017 senesi ayrıca nefret grupları sayısının arttığı üçüncü yıl oldu. Geçtiğimiz yıl ayrıca, 2009’dan beri ABD’deki tüm eyaletlerde bulunan nefret grupları sayısının artışa geçtiği ilk yıl olarak kayıtlara geçti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler