"2018 İtalya Genel Seçimleri"

İtalya | “AB En Kötü Senaryoya Hazır Olmalı”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İtalya’da yapılacak seçimler sonrası olası her türlü sonuca karşı hazır olmaları gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB’nin İtalya’da yapılacak seçimler sonrası işlevsiz bir hükümetin kurulması ihtimaline karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

 

Brüksel’deki bir düşünce kuruluşunun organizasyonunda konuşan Juncker, mart ayının ilk haftasının Avrupa Birliği açısında çok önemli olacağını söyleyerek, bu hafta içerisinde Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyelerinin Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile yapılacak koalisyon görüşmelerinin oylamalarının sonuçlanacağını ve İtalya’da genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı. İtalya’da yapılacak seçim sonuçlarının kendisini SPD üyelerinin oylama sonuçlarından daha fazla kuşkulandırdığını belirten AB Komisyonu Başkanı, birlik olarak, İtalya’da yapılacak seçimler sonrası en kötü senaryo olarak gördüğü işlevsiz bir hükümetin kurulması olasılığına hazır olmaları gerektiğini belirtti.

 

İtalya’da yapılacak seçim sonrası finansal piyasalarda yaşanacak dalgalanmalar konusunda da ciddi uyarılarda bulunan Komisyon Başkanı, AB olarak gerekli önlemleri alarak mart ayının ikinci haftasında piyasada ciddi bir tepki vermeleri gerektiğini ifade etti.

 

Katıldığı bir programda Jean-Claude Juncker’in açıklamalarına cevap veren İtalyan Başbakanı Paolo Gentiloni ise, İtalyanların istikrar yanlısı olduğunu ve her hâlükârda İtalya’da faal bir hükümetin kurulacağını iddia etti. Forza Italia Partisi lideri Silvio Berlusconi ise başbakanın açıklamalarına destek verdi. Avrupa Birliği kurumlarının üye ülkelerin seçimlerine müdahale etmemesi gerektiğini belirten eski Başbakan, Juncker’in konuşmasını “yersiz” olarak niteledi.

 

Çoğu anket şirketi, İtalya’daki seçimlere ilişkin hiçbir partinin parlamentoda mutlak çoğunluğu elde edemeyeceği ve bu sonucun piyasalarda ciddi dalgalanmalar yaratacağı öngörüsünde bulunuyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler