"AfD"

Almanya | AfD Liderine Göre “Türkler Bizden Değil” Demek Irkçılık Değil

AfD Bölge Teşkilat Başkanının Türklere “deve güdücüler” demesinin ardından şimdi de AfD lideri “Türklerin Almanya’ya ait olmadığını” savundu.

26 Şubat 2018 admin

Göçmen ve Müslüman karşıtı söylemleriyle öne çıkan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin hakaret galerisine Türkler de eklendi.

 

Parti Lideri Alexander Gauland, Stern gazetesine verdiği bir mülakatta, Türklerin Almanya’ya ait olmadığını; bunu söylemenin ise ırkçılık çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini belirtti.

 

“Defolup Gitsinler”

Partinin Aşağı Saksonya-Anhalt Eyalet Teşkilatı Başkanı Andre Poggenburg 15 Şubat’ta partisinin Nentmannsdorf kentinde bir çadırda düzenlenen etkinliğinde Türkler hakkında hakaret içerikli cümlelere sarf etmişti.. Konuşmasında Türklere yönelik “kimyon tacirleri” ve “deve güdücüleri” ifadelerini kullanan Poggenburg, Almanya’daki Türklere yönelik “Defolup geldikleri yere gitsinler.” demişti.

 

Başta Türk toplumu olmak üzere birçok kesimden tepki toplayan açıklamaların kendisine hatırlatılması üzerine AfD Lideri Gauland konunun parti içi bir problem olmadığını açıkladı ve ekledi: “Türkler bizden değil demek ırkçılık değildir.”

 

AfD Lideri Gauland’ın İlk İcraatı Değil

Gauland, geçtiğimiz yılın ağustos ayında da Almanya’nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz (SPD) için “Anadolu’ya gönderip bertaraf edelim” demiş ve hakkında soruşturma açıldığında sözlerinin arkasında olduğunu aktarmıştı. (meb)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler