"Avusturya"

Aşırı Sağcı FPÖ Müslüman Kuruluşuna Tazminat Ödeyecek

Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ), Avusturya Müslüman Gençliği (MJÖ) hakkında öne sürdüğü iddialar sebebiyle tazminat cezası aldı.

22 Şubat 2018 admin
Heinz-Christian Strache (FPÖ), Hannelore Schuster (Bürgerinitiative Dammstraße) und Rudolf Gehring (Die Christen)

Avusturya’da koalisyon ortağı olan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) bu kez bir tazminat davası ile gündeme geldi.

Genel Başkan Heinz-Christian Strache’nin geçtiğimiz 1 Haziran 2017’de düzenlenen bir basın toplantısında MJÖ hakkındaki ithamları mahkemeye taşınmıştı. MJÖ’nün “İslamcı ideolojilere öncülük etme”nin yanı sıra “siyasal İslam ağıyla iç içe” bir görünüm arz ettiğini savunan aşırı sağcı lider, bu konuda “çok sayıda göstergenin bulunduğunu” aktarmıştı. Söz konusu iddiaların partinin resmi internet sitesinde de yayımlanmasının ardından MJÖ konuya ilişkin hukuki süreç başlatmıştı.

El Cezire’nin haberine göre, Viyana’da görülen duruşmada FPÖ avukatlarının, iddiaları kanıtlayıcı herhangi bir bilgi ve belge ortaya koyamaması sebebiyle mahkeme MJÖ lehine karar verdi. Kararın “hukuki bir başarı” olduğunu açıklayan MJÖ, bu kararla hukuk devleti ve demokrasiye güvenlerinin arttığını belirtirken, FPÖ’den alınan mahkeme süreci bedelinin, “MJÖ’nün nefret ve ayrımcılıkla mücadelesinin bir göstergesi olarak” ZARA, Dokustelle Muslime ve Mauthausen Komitesi gibi kurumlara bağışlanacağı açıklandı.  

15 Ekim’de gerçekleşen seçimlerin ardından Hristiyan Demokrat Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı FPÖ arasında sağ-aşırı sağ koalisyonu kurulmuştu. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler