"İngiltere"

İngiltere | Türk Gencin Katil Zanlısı Hala Bulunamadı

3 Şubat’ta gerçekleşen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Türk asıllı üniversite öğrencisinin katil zanlısı hala bulunamadı. Hasan Özcan’ın ailesi ve sevenleri İngiliz makamlarından adalet talep ediyor.

19 Şubat 2018 admin

 

İngiltere’nin Barking bölgesinde 3 Şubat Cumartesi gecesi gerçekleşen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Hasan Özcan’ın ailesi ve sevenleri Barking Belediye Binası önünde bir protesto düzenledi.

Londra Gazete’nin haberine göre acılı aile fail veya faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyor. Gösteride bir konuşma yapan anne Emine Özcan yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi: “Benim oğlum bunu hak etmemişti. Onun hedefleri, hayalleri vardı. Onun bu umutlarını bir bıçakla söndürmeye kimsenin hakkı yoktu. Bugün bir hafta oluyor, ben bu acıyı yaşayalı. Barking Belediye Başkanı, milletvekili, emniyet müdürü neredeler! Bir insan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Benim oğlumun hayatı bir kuruş değerinde bile değilmiş, benim yüreğim yandı. Hiçbir annenin yüreği yanmasın.” Anne Özcan, aynı bölgede başka saldırıların da gerçekleştiğini hatırlattı ve ekledi: “Polis hiçbir şey yapmıyor, belediye hiçbir şey yapmıyor. Emniyet Müdürü hiçbir şey yapmıyor. Şu anda ayağa kalktılar, neden illa bir kurban gerekirdi? Bedelini benim oğlum ödedi.”

Eyleme katılan Pakistanlı bir anne de Hasan Özcan’ı katleden çetenin kendi oğlunu da tehdit ettiğini belirtti. Saldırıya uğrayan oğlunun yaralı olarak kurtulduğunu, ancak polisin hiçbir şey yapmadığını dile getiren Pakistanlı anne, ilgisizliğin başka can kayıplarına da sebep olabileceğini aktardı.

Eylem sırasında belediye önünde bulunan bazı polis memurlarının kendi aralarında gülüşerek sohbet etmesi sebebiyle göstericiler ve polis arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Protestoyu gerçekleştiren aile ve yakınları olaysız şekilde alanı terk etti. (meb)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler