"GÜNDEM"

Hollanda | Terör Yandaşları Bu Kez Cami İnşaatını Hedef Aldı

Hollanda’nın Lahey kentinde inşası süren Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Ahi Evran Camii’ne 2 Ocak gecesi kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

8 Şubat 2018 admin

Hollanda’nın Lahey kentinde 2 Ocak’ta gerçekleşen saldırıda, camiye ait panoda bulunan Türk bayrağının üzerine çarpı ve gamalı haç işareti yazıldı.

Ahi Evran Cami Başkanı Şinasi Koç, yaptığı açıklamada, Lahey şehrindeki caminin önüne asılan panonun üzerindeki Türk bayrağının üzerine kırmızı boya ile çarpı işareti atıldığını, yanına gamalı haç işareti çizildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret ve iftira niteliğinde ifadeler yazıldığını söyledi.

Koç, yapımı süren caminin karşısında yaşayan bir cemaat mensubunun olayı fark ettiğini belirterek, olayı kınadıklarını kaydetti.

Saldırının Zeytin Dalı Harekatı ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini dile getiren Koç, “Bizim birlik ve beraberliğimizi istemeyenler ve içimize fesat sokmak isteyenler var. Bunu başaramayacaklar. Biz doğru bildiğimizden şaşmayacağız.” diye konuştu.

Polise şikayette bulunduklarını ifade eden Koç, saldırıyı düzenleyenlerin kısa zamanda yakalanmasını istedi.

 

Türkiye’nin Suriye’de PYD/PKK’ya yönelik “Zeytin Dalı” Operasyonu’nun başlamasından bu yana Avrupa’nın bir çok şehrinde benzer saldırılar düzenlenmişti.

Almanya’da Ocak ayının 21’inde Kassel ve Leipzig, 22’sinde Minden‘de camilere yapılan saldırılar 23’ünde Hollanda’nın Rotterdam şehrine sıçramıştı. Almanya’daki saldırılar 24 Ocak’ta Frankfurt‘ta, 25’inde Hannover‘de, 31’inde ise Viersen ve Aachen‘de devam etmişti.

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler