"GÜNDEM"

AVRUPA | Aşırı Sağcı Üyenin Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Avrupa Parlamentosu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bazı kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan aşırı sağ görüşlü Ulusal Cephe partisinin Genel Sekreteri Briois’in dokunulmazlığını kaldırdı.

8 Şubat 2018 admin

Avrupa Parlamentosu (AP), sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan bazı kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Fransa’daki aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin Genel Sekreteri Steeve Briois’in dokunulmazlığını ülkesinin talebi üzerine kaldırdı.

 

Strazburg’da toplanan AP Genel Kurulu, Fransa’yı temsilen AP’de bulunan ve aynı zamanda FN Genel Sekreteri ve Henin-Beaumont Belediye Başkanı da olan Briois’in dokunulmazlığının kaldırılmasını oyladı.

Genel Kurul üyelerinin el kaldırarak gerçekleştirdiği oylamada, AP üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Briois’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullandığı belirtildi.

Briois, 2015’te başkanı olduğu Henin-Beaumont Belediyesi binasında kurulan bir Noel tasvirinin, laiklik ilkesi gereği kaldırılması gerektiğini söyleyen bir meclis üyesine, Facebook üzerinden hakaret etmiş ve bundan dolayı hakkında dava açılmıştı.

Dava kabul edilirken Fransız yargısı Briois’in yargılanabilmesi için AP’deki dokunulmazlığının kaldırılması başvurusunda bulunmuştu.

 

AP geçtiğimiz haziran ayında dinî ve ırkçı nefret içerikli sözlerinden dolayı FN’nin lideri Marine Le Pen’in de dokunulmazlığını kaldırmıştı. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler