"GÜNDEM"

Müslüman Mezarlarını Tahrip Eden Saldırganlar Bulunamadı

İsviçre’de Müslüman mezarlarının tahrip edilmesine yönelik açılan soruşturma askıya alındı.

30 Ocak 2018 admin

2017 Ekim ayında İsviçre’nin Lozan’da bulunan Bois-de-Vaux mezarlığındaki Müslüman mezarları kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edilmişti. Saldırıya yönelik açılan soruşturma sona erdi; fakat failler bulunamadı. Savcılık soruşturmayı askıya aldı.

Savcı Sandrine Chardonnens 20 Ocak 2018’de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma bitse de polisin olaya yönelik araştırmalarını sürdüreceğini bildirdi. Bakanlık ise Bois-de-Vaux mezarlığının halka açık olduğu, herkesin girip çıkabildiği bir yer olması nedeniyle durumu açıklığa kavuşturacak yeterli delilin bulunamadığını belirtti. Lozan Güvenlik Müdürü Pierre-Antoine Hildbrand ise faillerin bulunup tutuklanamasından dolayı üzgün olduğunu açıkladı. Hildbrand, güvenlik kameralarının ziyaret saatleri dışında da aktif olduğunu, tüm kayıtların incelendiğini bildirdi.

14 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen saldırıda saldırganlar tarafından Müslümanlara ait mezar taşları yıkılıp mezar çiçekleri dağıtılmış,  15 mezar tahrip edilmişti. Ayrıca “Müslümanlar İsviçre’den dışarı” ve “ırkçı Kur’an” gibi İslam karşıtı sloganlar yazılmıştı.

Saldırıların ardından Perspektif’e konuşan İsviçre İslam Çatı Federasyonu (FIDS) Basın Sözcüsü Önder Güneş, mezarlıkların tahrip edilmesini kınamış, bu tarz olayların İsviçre’de şu ana kadar çok sık yaşanmadığını belirtmişti. İsviçre’de Müslüman mezarlarının sayısı oldukça az. Büyük şehirlerin dışında Müslüman mezarlıkları bulunmuyor. Geçtiğimiz senelerde Zürih’in önemli bir semti olan Schlieren’de Müslüman mezarlığı makamlar tarafından reddedilmişti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler