"GÜNDEM"

Almanya’da Camiler Hedef Olmaya Devam Ediyor

Almanya’da son sekiz günde gerçekleşen beş cami saldırısına bir yenisi daha eklendi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Stade-Bützfleth Ulu Cami’nin maruz kaldığı saldırıda cami duvarına tehdit mesajları yazıldı ve camları kırıldı.

28 Ocak 2018 admin

 

Türkiye’nin Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın fiilî başlangıcını teşkil eden 20 Ocak 2018 tarihinden bu yana Almanya’da camilere karşı saldırılarda artış gözlemleniyor. Sırasıyla Minden, Kassel, Leipzig ve Frankfurt’ta gerçekleştirilen saldırıların son halkası Stade oldu. İlk olarak Zeytin Dalı Operasyonu’nun henüz kamuoyunda konuşulmaya başlanmasıyla beraber 17 Ocak’ta Bad Essen şehrinde bir camiye saldırı gerçekleşmişti.

 

2016’da da Saldırmışlardı

Stade-Bützfleth Ulu Camii 17 Kasım 2016’da yine saldırıya uğramış, camları kırılmış ve duvarlarına siyasi içerikli tehdit mesajları yazılmıştı. Her iki saldırının da PKK’ya yakın çevreler tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

 

Hedef ve Yöntem Benzerliği

2018 yılında Almanya’da PKK tarafından saldırıya maruz kalan camilerin tamamında saldırganlar aynı yönteme başvurdular. Duvarlara terör örgütünün isim ve sloganlarının veya tehdit mesajlarının yazılması, boya kullanmak suretiyle kirletilmesi ve camların kırılması, saldırıların siyasi motiflerle işlendiğine işaret ediyor. Leipzig şehrinde gerçekleştirilen eylemi sol bir grup üstlenirken, Minden ve Kassel şehirlerinde vuku bulan saldırılarda cami duvarlarına “Efrin” ve “Afrin için intikam” yazıldığı gözlemlendi. Yine Leipzig’de gerçekleştirilen saldırıda duvara “PKK” ve “YPG” yazıldı. Frankfurt’ta saldırılan Eyüp Sultan Cami’nin duvarında ise yine “PKK İntikam Afrin” yazıyordu. (ba)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler