"CAMİ SALDIRILARI"

İsveç: Stockholm Camisi 9. Kez Irkçı Saldırının Hedefi Oldu

İsveç’te Ortadoğu ve Afrika kökenli göçmenlerin yoğun olarak gittiği Stockholm Camisi’ne 20 Ocak’ta bir saldırı daha gerçekleştirildi.

22 Ocak 2018 admin

İsveç’in başkentindeki Stockholm Camisi’nin kapısına 20 Ocak cumartesi günü gamalı haç çizildi. Saldırıyı kınayan Cami Başkanı Ömer Mustafa, “Camimizin kaçıncı kez saldırıya uğradığını unuttum. Halkın güvenliğinin bir önemi yokmuş. Zira, bu kadar saldırıya karşın cami yönetimi güvenlik kamerası için başvuru yaptığı hâlde izin çıkmadı. Çok üzücü bir durum.” değerlendirmesinde bulundu.

Genellikle Ortadoğu ve Afrika kökenli Müslümanların ibadet ettiği cami, son üç yılda 9 kez saldırıya uğradı. Geçen hafta da cami kapısına demir haç asılmıştı. Camiye daha önce de 5 kez sprey boya ile gamalı haç çizilmiş, iki kez de İslamofobik yazılar yazılmıştı.

8 Ocak’ta Stockholm yakınlarındaki Saffle’da bir İslam Kültür Merkezi’ne bombalı saldırı düzenlenmişti.

 

İsveç’te Nefret Suçları Artıyor

İsveç Ulusal Suç Önleme Konseyi (İs. “Brottsförebyggande rådet” – Brå) raporuna göre, 2016 yılında İsveç’te 6.415 nefret suçu kayıtlara geçti. Yetkililer, nefret suçlarının önemli bir kısmında kurbanların suçu bildirmemesi nedeniyle gerçek rakamların daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Yetkililere göre İsveç’teki nefret suçlarının artışında 2014-2015 yılları arasında 245.000 gibi rekor sayıda mültecinin kabulü etkili oldu. Ülkede 2016 yılıyla birlikte nefret suçlarında azalma olmasına rağmen suç oranları hâlâ ortalamanın çok üzerinde. (AA, P)

 

(2015 Ocak ayında İsveç’teki cami saldırılarıyla ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz.)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler