"GÜNDEM"

Almanya’da Camilere Saldırı Dalgası

Almanya’da DİTİB’e bağlı Minden Barbaros Camisi’ne PKK’lı vandallar tarafından saldırı düzenlendi. Saldırının, Afrin operasyonuna protesto amaçlı gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

22 Ocak 2018 admin

Afrin’de Türkiye tarafından başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun ardından 21 Ocak Pazar gecesi saat 2:30’da Almanya’nın Minden şehrindeki DİTİB camisine saldırı düzenlendi. Olay komşular tarafından fark edildi. Saldırıdan bir gün önce öğle saatlerinde şehirde yürüyüş başlatan PKK’lılar caminin etrafında da görülmüştü. Cami yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Afrin’deki askerî harekatını protesto amaçlı yapılan yürüyüş için bir gün önceden izin alınmıştı.

 

“Afrin İçin İntikam”

Konuyla ilgili Perspektif’e konuşan DİTİB Münster Eyalet Birliği Başkanı Durmuş Aksoy, kamera kayıtlarına göre saldırının maskeli dört kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Görüntüler incelenmesi için polise iletilirken soruşturma da devam ediyor. Saldırıda caminin camları kırıldı, duvarlarına yazılar yazılıp boyalar atıldı. Yazılarda “PKK” ve “YPG” de yer alıyor. Duvarlarda “Afrin için intikam” ve“Seri Hilpe” gibi sloganlar görünüyor.

 

“Saldırı Bize Bir Engel Değil”

Minden’deki caminin şimdiye kadar saldırıya uğramadığını belirten Aksoy’a göre bu vakalar Türk kurumlarına saldırı çağrılarının birer sonucu. Dinî cemaat olarak Almanya’da huzur içerisinde yaşayan bir toplum olduklarını ve Minden’de bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadıklarını belirten Aksoy, “Camimizde hizmetlerimiz devam edecek, bu saldırı bize bir engel değil. Kapımız herkese açık.” şeklinde konuştu.

 

Bir Gecede İki Camiye Saldırı

Leipzig’teki DİTİB Eyüp Sultan Camii de dün gece saldırıya uğradı. Saldırıyı sol bir grup üstlenirken bu grubun yaptığı açıklamada Türkiye’nin “Daeş’in bozguna uğratılmak üzere olduğu bir anda, Daeş’e karşı zafer elde etmek üzere olanlara saldırdığı” iddia edildi. Açıklamada, DİTİB’in Türk devletine bağı açısından “meşru bir hedef” olduğu ifadeleri de yer alıyor. 2 camı kırılan ve dış cephesine yazılar yazılan cami, geçtiğimiz senenin nisan ayında da yine saldırıya uğramıştı. 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler