"İSLAMOFOBİ GÖZLEMEVİ"

ABD’de Nefret Suçları Artıyor

2017’nin ilk 9 ayında, ABD’nin en büyük 9 kentinde işlenen nefret suçları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.

18 Ocak 2018 admin

Amerika Birleşik Devletleri’nde Müslümanlar, Yahudiler ve siyahilere karşı işlenen nefret suçları araştırması yapıldı. Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’ndeki Nefret ve Aşırıcılık Çalışmaları Merkezi tarafından derlenen polis verilerine göre, 2017’nin ilk 9 ayında ülkenin en büyük 9 kentinde bu üç gruba karşı işlenen nefret suçlarında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18 artış gözlendi.

 

Bununla beraber, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’ne (CAIR) göre, bu süreçte Müslümanlara karşı işlenen nefret suçları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi. Bu süreçte özel mülke zarar ve fiziki saldırılar başta olmak üzere Müslümanlara karşı toplam 195 nefret suçu işlendi. Araştırmaya göre, bu suçların büyük bir bölümü Californiya, New York ve Florida gibi Müslümanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde gerçekleştirildi.

Bununla beraber, geçmiş yıllarda FBI tarafından yayınlanan yıllık nefret suçu raporlarına göre, Müslümanlara karşı işlenen nefret suçları 2015 senesinde yüzde 67, 2016 senesinde ise yüzde 20 artmıştı. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler