"GÜNDEM"

İsveç: Stockholm’de Cami’ye Bombalı Saldırı

Stockholm Polisi camiye yapılan bombalı saldırıda nefret suçu ihtimalinin üzerinde duruyor.

8 Ocak 2018 admin

Stockholm polisi, Karsltad’ın 45 km  güneybatısında bulunan Saffle’deki İslami kültür merkezinin ev yapımı bir bomba ile hedef alındığını bildirdi. SVT kanalının açıklamasına göre polis saldırı ile ilgili ön soruşturmasını tamamladı. Olayın nefret suçu olma ihtimali üzerinde duruluyor.

 

Başkan Adan: “Bu ırkçı bir saldırıdır”

İslam Kültür Merkezi başkanı Abdihakem Adan’ın AA’ya yaptığı açıklamada, “Parçacıkla güçlendirilmiş bombanın patlaması sonucunda tüm camlarımız kırıldı. Bu ırkçı bir saldırı.” dedi.

Cami yetkilileri ayrıca İsveçli TT haber ajansına verdiği beyanda şans eseri caminin kalabalık olmadığını, içeride sadece bir kişinin olduğunu ve yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Ayrıca AA’ya mülakat veren Stockholm camisi imamı Khaled Abdel, sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin cami girişine haç astıklarını da belirtti. Abdel, “Bizden camiyi kapatmamızı istiyorlar, bizi burada istemiyorlar.” dedi.

 

İsveç’te Nefret Suçları Oranı Ciddiyetini Koruyor

İsveç Ulusal Suç Önleme Konseyi (İs. “Brottsförebyggande rådet” – Brå) raporuna göre, 2016 yılında İsveç’te 6.415 nefret suçu kayıtlara geçti. Yetkililer, nefret suçlarının önemli bir kısmında kurbanların suçu bildirmemesinden ötürü gerçek rakamların daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Yetkililere göre İsveç’teki nefret suçlarının artışında 2014-2015 yılları arasında 245.000 gibi rekor sayıda mültecinin kabulü etkili oldu. Ülkede 2016 yılıyla birlikte nefret suçlarında azalma olmasına rağmen suç oranları hâlâ ortalamanın çok üzerinde. (dd)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler