"GÜNDEM"

2018’de Avrupa: İtalya’da Muhalefet Genel Seçimleri Bekliyor

Oldukça hareketli bir siyasi atmosfere sahip Akdeniz ülkesinin 2018 gündemini büyük ölçüde parlamento seçimleri belirleyecek.

27 Aralık 2017 admin

İtalya’da mart ya da nisan ayında olağan parlamento genel seçimlerinin yapılması bekleniyor.

Seçimler öncesinde ülkedeki son kamuoyu yoklamalarına göre, merkez solda öne çıkan iktidardaki Demokrat Parti ile ana muhalefet 5 Yıldız Hareketi’nin oy oranları birbirine yakın gözükmekle beraber, merkez sağdaki Forza Italia’nın sağ ve aşırı sağdaki diğer partilerle ittifak yapması durumunda iktidar şansının daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

 

Göç, Siyaseti Doğrudan Etkiliyor

Akdeniz’deki göç hareketlerinden Yunanistan’la birlikte en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’da yeni yılda düzensiz göç ve sonuçları gündemi işgal etmeye devam edecek. Ekim’de gerçekleşen AB zirvesi’nde “İtalya’nın yükünü azaltma” kararı çıkmasına rağmen somut adımların atılmamış olması, muhalefetin elini güçlendiriyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre İtalya’ya 2017’de deniz yoluyla ulaşan göçmenlerin sayısı 120 bine yaklaştı. Bu sayı bir önceki sene 180 bini geçmişti.

Öte yandan, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un, 15-22 Ocak tarihlerinde Şili ve Peru’ya gerçekleştireceği resmî ziyaretin yanı sıra ülkede ağustos ayında düzenlenecek 75’inci Venedik Film Festivali ise 2018’in kültür-sanat açısından en önemli gündem başlığı olacak. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler