"DÜNYA"

Filistinli Hristiyanlar’dan Kudüs İçin “Birlikte Mücadele” Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık’ta onayladığı Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasına dönük kararnameye tepkiler devam ediyor.

26 Aralık 2017 admin

Filistinli Hristiyan toplulukları ABD’nin Kudüs kararını “tehlikeli” ve “küstahça” ifadeleriyle tanımladı. 23 Aralık tarihinde bir açıklama yayımlayan Kudüs Grek Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna, ABD’nin son hamlesinin Kudüs’ü kutsal kabul eden Hristiyanlara ve Müslümanlara bir “saldırı” niteliğinde olduğunu belirtti. “Biz Kudüslü Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullanan Hanna, karara karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Noel kutlamalarının gerçekleştirildiği Filistin’de farklı mezheplere ait bir çok kilise kurumundan Kudüs için birlikte mücadele çağrısı yapılıyor.

 

Uluslararası Toplum Sessiz Kalmadı

Trump’ın skandal kararına ilk büyük tepki İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan gelmişti. İslam ülkeleri söz konusu karara Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyarak tepki göstermişti. Ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda çıkan tarihi kınama kararı, ABD Başkanı’nın hamlesinin İsrail-Filistin barışına karşı bir hareket olduğunu açıkça ortaya koymuştu.

Karara Avrupa’daki Müslüman cemaatlerden de tepki geldi. Merkezi Almanya’da bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), dünyanın bir çok ülkesinde konsolosluk önlerinde provokatif Kudüs kararına Kudüs’te Barışa ve Onura Sahip Çıkış Bildirisi ile tepki göstermiş, uluslararası hukuka saygı temelinde ortak mücadele çağrısında bulunmuştu.  

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler