"GÜNDEM"

AB Polonya’yı 7. Madde ile Vurmaya Hazırlanıyor

AB Polonya’da yükselen otoriterleşme eğilimine karşı 7. maddeyi kullanmaya hazırlanırken Polonya iktidar partisi sözcüsü bu girişimin Polonya’nın Müslüman göçmenelere olan bakışından kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

24 Aralık 2017 admin

Polonya, AB’nin 7. Madde çıkışını kendilerinin  göçmen politikasının cezalandırılması olarak görüyor.

AB’de yükselen 7. Madde çıkışından sonra Hukuk ve Adalet Partisi sözcüsü Beata Mazurek, son gelişmelerin ülkesinin “Müslüman göçmen almama” politikasından kaynaklı olduğunu savundu. Sözcü; “Bu eylem sadece Polonya muhalefetini güçlendirmek için değil ayrıca Polonya’nın Polonyalıları korumak için giriştiği Müslüman göçmen almama politikasına karşıdır.” ifadelerini kullandı.

“AB Değerlerine Dönüş”

Avrupa Komisyonu, Avrupa ortak değerleri ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ihlalinden dolayı Doğu Avrupa ülkesi aleyhine soruşturma açtı. Soruşturma ilk etapta bir uyarı niteliğinde olsa da “Madde 7” Polonya’ya  yaptırımlara ve AB oy haklarının askıya alınmasına yol açabilir. AB Komisyonu, Twitter üzerinden soruşturmanın detayları hakkında bilgi verdi. Komisyon’un paylaşımında, bu ülkede yürütmenin yargı bağımsızlığını zedelemesi sebebiyle “AB değerlerine dönüş” çağrısı yaptı.

7. Madde Nedir?

AB Antlaşmasının 7’nci maddesi; AB’nin temel değerlerinin ağır şekilde ihlal edildiği durumlarda birlik üyelerinin 5’te 4’ünün ihlali tanımasıyla başlatılan ve ilgili ülkenin Birlik’te oy hakkından men edilmesi gibi cezalar barındıran koruyucu bir kuraldır. (dd)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler