"GÜNDEM"

Almanya: Suriyeli Kılığında İçişleri Bakanı’na Suikast Planı

Almanya’da aralarında İçişleri Bakanı’nın da bulunduğu çok sayıda kişiye suikast hazırlığında bulunan askerin yargılaması başlıyor.

18 Aralık 2017 admin

Ordudaki “aşırılık” iddialarının gündeme geldiği davada bir subay, ülkedeki önemli siyasi figürlere suikast ve göçmenlere saldırı planlamakla suçlanıyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan iddianameye göre federal savcılar, Franco Hans A. kod adıyla tanımlanan zanlının söz konusu suikast ve saldırı planları için patlayıcı madde bulundurmak ve hazırlık yapmak iddiasıyla yargılanmasını talep etti.

Fransa’daki Kehl sınırının hemen karşısındaki Illkirch’de bir Fransız-Alman tugayında görev yapan asker hakkında ayrıca dolandırıcılık ve hırsızlık suçlamaları da yer alıyor.  

 

Siyasetçiler ve Göçmenler Hedefte

Savcıların “sağcı ve milliyetçi” olarak nitelendirdiği şüphelinin saldırılarda kendine Suriyeli göçmen süsü vererek toplumda göçmenlere yönelik nefret uyandırmayı amaçladığı iddia ediliyor. Aynı soruşturma kapsamında iki asker daha tutuklanmış ancak delil eksikliği sebebiyle serbest bırakılmıştı.

Aralarında Adalet Bakanı Heiko Maas’ın da yer aldığı hedef listesinde çok sayıda etkili lider de var. Askerî depolardan çalınan 1000’in üzerinde mühimmatın yanı sıra 50’ye yakın patlayıcı maddenin ele geçirildiği operasyon sonucunda şüpheli şubat ayında göz altına alınmıştı. Viyana’da havalimanında parmak izi teşhisinde gözlemlenen uyumsuzluğun ardından polis tarafından tutuklanan asker aynı ay içinde Almanya’ya teslim edilmişti.

Alman Ordusu “Bundeswehr”in de müdahil olduğu davada mahkeme heyeti, ordudaki aşırı eğilimler hakkında Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’i görüş bildirmeye davet etti.

 

Alman Ordusunda Irkçılık

Federal Alman hükümetinin paylaştığı rakamlara göre, Askerî İstihbarat Servisi (MAD) federal ordudaki 275 vakayı aşırı sağcılık içeren suç şüphesiyle inceliyor. Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelerin Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir soru önergesine verdiği yanıta dayandırdığı haberde, bunlardan 143’ünün  2016’ya, 53’ünün ise bu yıla ait olduğu belirtilmişti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler