"Aşırı Sağ"

Helsinki’de Aşırı Sağa Karşı Anti-Faşist Gösteri

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bağımsızlık günü kutlamaları Finlandiyalı aşırı sağ grupların gövde gösterisine dönüştü.

7 Aralık 2017 admin

Finlandiya’nın bağımsızlığının 100. yılı kutlamalarında bir yürüyüş yapan aşırı sağcılara karşı anti faşist bir gösteri düzenlendi. Karşıt görüşlü iki grubun aynı bölgede toplanması sonucu yaşanan arbedede polis 10 kişiyi göz altına aldı.

 

Helsinki’de 2 Bin Kişi Toplandı

Çarşamba günü bağımsızlık günü kutlamaları için toplanan 2 bin civarında aşırı sağcı grup, meşaleler eşliğinde bir yürüyüş başlatarak “Özgürlüğe doğru” sloganları atmıştı. Geçtiğimiz hafta mahkeme kararıyla yasa dışı ilan edilen neo-Nazi Kuzeyli Savunma Hareketi’nin de yer aldığı yürüyüş aşırı sağın gövde gösterisine dönüşmüş, tepki göstermek amacıyla aynı meydanda bulunan anti faşist bir grupla aşırı sağcılar arasında önce sözlü atışmalar ardından kavga çıkmıştı.   

 

5.5 milyon nüfuslu İskandinav ülkesinde son yıllarda göçmen karşıtı eğilimler siyasi ve toplumsal  hayatta güç kazanıyor. En son 2015’te gerçekleşen genel seçimlerde aşırı sağcı Finliler Partisi yüzde 17.7 oy alarak 200 sandalyeli parlamentoya 38 vekille girmişti. 29 Mayıs’ta kurulan üçlü koalisyonda yer alan Finliler, özellikle göç politikalarında hükümeti güvenliği önceleyen bir pozisyona zorluyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler