"İslamofobi"

ABD: 6 Yaşındaki Down Sendromlu Çocuğa Terörist Suçlaması

ABD'de sınıfta sürekli “Allah” diyen 6 yaşındaki çocuk, öğretmeni tarafından terörist suçlamasıyla polise şikayet edildi.

7 Aralık 2017 admin

ABD | Teksas’taki Pearland şehrindeki bir okulda akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Muhammed Süleyman isimli down sendromlu bir çocuk hakkında okulda ders veren bir öğretmen tarafından terörist ihbarı yapıldı. Çocuğun derste ard arda “Allah” ve “bum” şeklinde sesler çıkardığını iddia eden öğretmen, emniyet güçlerine terörizm ihbarında bulundu.

 

Öğretmen Hakkında Soruşturma

Olayın açığa çıkmasının ardından CJ Harris İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet yetkilileri olay hakkında “mahremiyeti koruma” ilkesi sebebiyle bilgi vermezken Çocuk Koruma Hizmetleri soruşturmanın sürdüğünü aktardı.  

 

Aileden Açıklama: Çocuğumuz Konuşmazdı

Konuyla ilgili Amerikan basınına açıklama yapan baba, öğretmenin iddiasının doğru olamayacağını, Muhammed’in rahatsızlığı sebebiyle konuşmadığını belirtti. Fox26 kanalına konuşan baba Mahir Süleyman, haberler ve soruşturmalar sebebiyle hayatlarının cehenneme döndüğünü söyledi. “Şu son üç dört hafta, hayatımın en zor dönemi oldu. Eşim ve çocuklarım günlerdir ağlıyor.”

 

ABD Okullarında İslamofobi

Washington merkezli Amerika-İslam İlişkileri Konseyi’nin Nisan ayında yayımladığı rapora göre Birleşik Devletler’de Müslüman öğrencilerin yüzde 55’i dini inançları sebebiyle fiziksel ve psikolojik şiddete  maruz  kalıyor.  Tesettürlü  öğrencilerin  yüzde  29’u,  başka  öğrencilerin  kendilerini saldırgan  biçimde  taciz  ettiklerini  belirtirken  yüzde  27’si  de  öğretmenlerinden  ayrımcılık gördük lerini öne sürüyor. İslam ve Müslümanlık konularını sınıfta rahatça konuşabildiğini söyleyen öğrencilerin oranı 2012’de 80 iken 2014’te bu rakam 76’ya düşüyor.

Raporda, eğitim kurumlarındaki İslamofobik vakalara örnekler de veriliyor: Las Vegas’taki bir okulda bir öğretmenin kaza geçirmiş ve bu yüzden ayağı sargılı bir Müslüman öğrencisine “Burası Amerika, sınıfımda  bağlılık  andı  için  ayağa  kalkmayacaksan  Irak’a  dön” dediği aktarılıyor. Yine başka bir örnekte Grand Rapids’te bir okulda bir öğretmenin Müslüman öğrencileri terörist ve aptal olarak tanımladığı, bunun üzerine ağlayan öğrencinin gözyaşlarının sahte  olduğunu  söylediği  iddia ediliyor. Bu gibi  örneklerden hareketle raporda, eğitim kurumlarında İslam karşıtlığının tahmin edilenden daha yüksek düzeyde olduğu vurgulanıyor

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler