"İslamofobi"

Atina’da Holiganlardan Mevlid Kandili Programına Saldırı

Atina’da Mevlid Kandilini kutlayan bir grup Pakistanlı Müslümana PAOK taraftarı holiganlar saldırdı.

6 Aralık 2017 admin

26 Kasım’da Atina’da Mevlid Kandili için Pakistanlı Müslümanlar bir program düzenlendi. 800 kişinin katıldığı ve çevreyi rahatsız edici herhangi bir özelliğe sahip olmayan program, başladıktan kısa süre sonra stadyuma gitmekte olan bir grup PAOK taraftarının saldırısına uğradı. Yaşanan arbedeye müdahale eden polis biber gazı ve ses bombası kullanmak zorunda kaldı.

 

Müslümanlar ve Göçmenler Aleyhinde Sloganlar

Olayların yatışmasının ardından polisin göz altı uygulamasına başvurmaması tepki çekti. Müslüman grup polis eşliğinde meydanı terk ederken saldırganlar Müslümanlar ve göçmenler aleyhinde sloganlara devam etti. Yerel kaynaklara göre 200’e yakın holiganın bulunduğu saldırgan grubun sayısı zamanla artarken, meydanda kalan kişiler tehdit içerikli sloganlarına devam etti.

Türkiye’nin En Eski Kulüplerinden Biri

Sık sık taraftarlarının taşkınlıklarıyla gündeme gelen PAOK kulübü 1875’te İstanbullu Rumlar tarafından Beyoğlu’nda kuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın ardından Selanik’e taşınan kulübün taraftarları “Konstantinopolis’te kurulan” takımlarının diğerlerinden üstün olduğunu iddia ediyor. Bu söylem sebebiyle “Türk” ithamına maruz kalan PAOK taraftarları Yunanistan Ligi’ndeki birçok maçta sebep oldukları şiddet olaylarıyla tanınıyor.  

 

Aşırı Sağın Yükselişi Toplumu Etkiliyor

Nazi sempatisini çoğu zaman saklama gereği duymayan figürlere sahip ırkçı Altın Şafak Partisi’nin son yıllardaki yükselişi toplumda göçmen ve yabancı karşıtı eğilimlerin de güç kazanmasına sebep oluyor. Ambleminde gamalı haça bariz biçimde benzeyen bir sembol kullanan parti, en son Eylül 2015’te gerçekleşen genel seçimlerde yüzde 7 oy alarak 300 sandalyeli Parlamento’ya 18 vekille girmişti.

  

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler