"Aşırı Sağ"

Fransa’da Aşırı Sağcılar Yalnızlaşıyor: Banka Ambargosu Başladı

Ülkenin en büyük ikinci bankası olan Société Générale, Ulusal Cephe’den tüm hesaplarını kapatmasını isteyerek partiyle ilişkisini sonlandırdığını açıkladı

22 Kasım 2017 admin

Fransa’nın en büyük bankalarından biri olan Société Générale, Marine Le Pen’in liderliğindeki Ulusal Cephe’yle finansal ilişkisini bitirdiğini açıkladı.

Banka henüz, 30 yıllık kurumsal müşterisiyle neden yollarını ayırdığına dair bir açıklama yayımlamadı. Hesapların kapatılmasından önce Société Générale yetkilileri, Ulusal Cephe’den parti adına açılmış hesaplardan paralarını çekmelerini istedi. Ulusal Cephe ise bu adımın kendilerine karşı açılmış bir savaş olduğunu iddia ediyor.

Bir Fransız radyosuna konuşan parti sözcüsü David Rachline, bankanın hamlesini değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: “Görünen o ki bankanın bizle yapacak işi kalmamış. Bu gerçek bir skandal ve direneceğiz.”

Uluslararası basının sorularını yanıtsız bırakan banka yetkilileri, müşteri mahremiyeti ilkesini hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: “Tüm müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz hesap açma ve kapama hareketleri mevcut düzenlemelere ve gerekliliklere uygun şekildedir.”

Ulusal Cephe’den Sert Tepki

Geçen hafta salı günü, konuyla ilgili iddiaların ortaya çıkması üzerine parti yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıklamış, eğer bankayla parti arasında bir problem varsa neden Société Générale’in Ulusal Cepheye ait hesapları kapatmadığı sorulmuştu.

Ulusal Cephe Genel Başkan Yardımcısı Louis Aliot karar sonrası partinin ne olursa olsun bir finansal problemle karşılaşacağını düşünmediğini belirtti. Bazı finansal kurumların “demokrasi ve çoğulculukla sorunları olduğunu” söyleyen Aliot aynı bankanın Cumhuriyetçilere karşı oldukça cömert olduğunun, 50 milyon Avro’ya yakın borcun kolayca yeniden yapılandırıldığının altını çizdi.

Aşırı Sağcılar Çareyi Rusya’da Buldu

Başkanlık seçimi öncesinde de Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, bankaların kendisine karşı örtülü bir ambargo uyguladığını iddia etmiş, seçim kampanyası için gereken miktarı karşılayabilmek adına Rusya merkezli bir bankadan kredi talebinde bulunmuştu.  Sağcı liderin başkanlık yarışından sadece iki ay önce Kremlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesi Fransa’da büyük tepki toplamıştı.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler