"Almanya"

Müslüman Öğrenciye Profesörden Irkçı İfade

Almanya’da Ingolstadt Teknik Yüksekokulu’nda bir fizik profesörü, başörtülü bir Müslüman öğrenciye ayrımcı ifadelerde bulundu. Yüksekokul, öğrenciye destek çıktı.

16 Kasım 2017 admin

Profesörden Başörtülü Öğrenciye Ayrımcılık

Almanya’daki Ingolstadt Teknik Yüksekokulu’nda 10 Kasım’da gerçekleşen olayda öğrenciler fizik profesörü Dr. Dieter Müller’in dersinde sırayla dört dakikalık sunum yapmaktaydı. Sunumdan sonra öğrencilerin yaptığı sunumları değerlendiren profesör sıra başörtülü öğrencinin sunumuna gelince, öğrenciye kıyafetinin 21. yüzyıla uygun olup olmadığını düşünmesini söyledi.

Konuyla ilgili Perspektif’e konuşan Yüksekokul Basın Sözcüsü Julia Knetzger, “Müslüman öğrencinin sunumu profesör tarafından değerlendirildi. Fakat öğrencinin kıyafeti elbette bir değerlendirme kriteri değildi.” şeklinde konuştu.

 

Okuldan Açıklama Geldi

Sosyal medya üzerinden de açıklama yapan Yüksekokul, olayın üzücü olduğunu belirterek okulun profesörün ifadelerini paylaşmadığını vurguladı. Açıklamada, “Ingolstadt Yüksekokulu kendisini modern, kozmopolit okul olarak tanımlamakta ve öğrencilerin kökeni, dinleri ve yaşam tarzları açısından getirdiği çeşitliliğe büyük bir saygı duymaktadır.” ifadeleri yer alıyor.

 

Profesörün öğrenciden özür dilediği, kullandığı ayrımcı ifadelerden pişmanlık duyduğu ve öğrencinin dinî inancı veya başka sebeplerden ötürü ayrımcılık yapmak istemediği de açıklamada yer alıyor.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler