"Almanya"

Almanya’daki Suriyeliler Savaş Suçları İçin Şikayette Bulunuyor

Ülkelerinden kaçarak Almanya’ya sığınan 13 Suriyeli göçmen, Suriye’de yaşadıkları insan hakkı ihlalleri hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Almanya’da yaşayan 13 Suriyeli göçmen, ülkelerinde karşılaştıkları “acımasız baskı politikaları”ndan sorumlu olduğunu düşündükleri 17 rejim yetkilisi hakkında şikayet başvurusu yapıyor.

 

Suriyeli Sığınmacılar: “Almanya Gerekeni Yapmalı”

Anayasa ve İnsan Hakları Avrupa Merkezi (ECCHR) Genel Sekreteri Wolfgang Kaleck, Suriye’de maruz kaldıkları insan hakları ihlalleri sebebiyle 13 kişinin Suriye devlet görevlileri hakkında şikayette bulunacağını açıkladı. Kaleck, Alman Federal Savcılığı’nın çatışmaların başladığı 2011’den beri Esed rejiminin insan hakları ihlalleri hakkında soruşturma yürüttüğünü, toplanan delillerin yakın bir zamanda uluslararası savaş mahkemesine götürülebileceğini belirtti.

İddia sahipleri ve söz konusu görevliler Alman vatandaşı olmadığından şikayetler uluslararası yargı bağlamında değerlendirilecek. İnsan hakları ihlaliyle suçlananlar arasında Ulusal Güvenlik Kurumu ve ordudan üst düzey yetkililer de bulunuyor.

Alman basınına konuşan işkence kurbanlarından Yazan Awad, Almanya’da yasal süreç başlatmanın bu kişilerle mücadele için tek yol olduğunun altını çiziyor: “Bu sadece benim meselem değil. Esed’in işkencehanelerinde tutulanların da meselesi.”

 

Milyonlarca kişinin ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı Suriye iç savaşında 300 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Çatışmaların henüz dinmediği ülkede Esed rejiminin kontrolü altındaki bölgelerde muhaliflere yönelik baskı ve yıldırma politikasının sonucu olarak çok sayıda insan hakkı ihlalinin gerçekleştiği bildiriliyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler