"Birleşik Krallık"

Birmingham’da Müslüman Gencin Bıçaklanmasıyla İlgili Soruşturma Derinleşiyor

Birmingham’daki bir Şii camisi önünde 15 yaşındaki Syed Hasan isimli gencin ağır yaralandığı saldırının zanlısı Dominic Palmer’in (29) yargılamasına bu hafta başlanacak.

BİRLEŞİK KRALLIK | Birmingham’daki bir Şii camisi önünde 15 yaşındaki Syed Hasan isimli gencin ağır yaralandığı saldırının zanlısı Dominic Palmer’in (29) yargılamasına bu hafta başlanacak.

Boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan gencin hayati tehlikesi sürüyor. Doğum gününden 2 gün sonra saldırıya uğranan Syed Hasan, geçtiğimiz cuma Maarif-i İslam Hüseyniye Camii’nin yakınlarında yaşadığı iddia edilen bir saldırganın hedefi olmuştu.

Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz hafta da Müslüman bir doktora bıçaklı saldırı gerçekleşmişti. Manchester kurbanlarının da tedavisine katılan Nasser Kurdy isimli cerrah, Cheshire’deki bir İslam Merkezi’ne girmek üzereyken boynundan bıçaklanmıştı. Saldırgandan şikayetçi olmayan Kurdy’nin bu tutumu birçok çevrede takdir toplamıştı.

Birleşik Krallık’ta Müslümanlara yönelik şiddetin boyutları gün geçtikçe korkutucu boyutlara yaklaşıyor. Polis verilerine göre 2014’te 166 asit saldırısının gerçekleştiği Londra’da bu sayı 2015’te 261’e yükseldi. Geçtiğimiz yıl itibariyle sayının 454’e ulaştığı bildiriliyor. Katlanarak artan saldırıların hedefinde Müslümanların yanında Afrika kökenli göçmenler ve vatandaşlar da var. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler