"Avusturya"

Avusturya’da Burka Giyenler Cezalandırılacak

Avusturya'da 1 Ekim itibariyle burka giymek yasaklanacak. Kamusal alanda burka giyenlere cezai işlem yapılacak.

AVUSTURYA | Avrupa genelinde yoğun tartışmalara sebep olan ve kamuoyunda “burka yasağı” olarak bilinen yasa düzenlemesi yürürlüğe girdi. 1 Ekim’de uygulamaya konulan yasa ile kamusal alanda burka giyen kişiler hakkında 150 € tutarında cezai işlem uygulanacak.

Yeni düzenleme göçmenlerin “entegrasyonu”nu hedefleyen daha geniş bir politik önlem paketinin parçası olarak değerlendiriliyor. Göçmenlerin Avusturya toplumuna “tam entegrasyonu”nu hedefleyen düzenlemelerle Avusturya kültürü, normları ve dilinin tüm göçmen gruplar arasında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yasak ülke genelinde tepkilere de sebep oldu. “Her kadın istediği şekilde giyinme hakkına sahiptir” demeciyle Avusturya Devlet Başkanı Alexander van der Bellen de burka yasağına karşı olduğunu açıklamıştı.

Yasa koyucular, İslamofobi ve ırkçılık ithamlarına karşı düzenlemeyi burkanın yanı sıra çeşitli yüz kapama çeşitleri için de genişletti. Yüzün açık şekilde olduğu çarşaf kullanımı “izinli” sayılırken palyaço kıyafeti, yüz maskeleri ve kaşkollar da yasaklı kategoride değerlendirildi. Sadece gözlerin göründüğü ve yüzün tamamen kapatıldığı burkalarda polis ceza uygulayacak.

Benzer yasaklar Fransa ve Belçika’da uygulamaya konulmuş, İsviçre ve Hollanda’da ise gündeme gelmişti. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler