"Almanya"

Bremen’de Seçim Sabahı Camiye Saldırı

Bremen’in en büyük ve en eski camisi olan Bremen Fatih Camii, Almanya Federal Seçimleri’nin hemen öncesinde saldırıya uğradı.

24 Eylül 2017 admin

Bremen Fatih Camii’ne Saldırı

İslam Toplumu Millî Görüş’ün (IGMG) Bremen Bölgesi’ne bağlı olan Fatih Camisi’nin duvarlarına 24 Eylül gecesi İslam karşıtı sloganlar yazıldı, posta kutusuna ve bir penceresine ufak çaplı patlayıcılar bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan IGMG Bremen Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Vahit Bilmez, “Camide her Cumartesi gecesi gençlik lokalinde sohbetler gerçekleştiriliyor. Dün gece de camideki gençler gece 12’ye kadar sohbet etmiş, sonrasında camiyi kapatıp çıkmışlar. Saldırının bundan sonra, yani gece saatlerinde gerçekleştiğini tahmin ediyoruz.” dedi.

 

Bölgedeki Dördüncü Cami Saldırısı

Saldırının sabah namazı için camiye gelen cemaat ve idareciler tarafından fark edildiğini söyleyen Bilmez, bunun bölgedeki dördüncü cami saldırısı olduğunu belirtti: “Bundan önce Bremerhaven’daki camimize domuz kafası atılmış ve otoparkına kan dökülmüştü. Ondan önce de Delmenhorst Mevlana Camii’mize domuz parçaları atılmış ve cami bahçesinde yardım amacıyla bulunan eski kıyafet konteynerine patlayıcı bırakılmıştı. Ne yazık ki bundan önceki saldırıların failleri yakalanamadı.

“Siyasilerden Daha Fazla Hassasiyet Bekliyoruz”

Sabah saatlerinde Fatih Camii’ne gelen güvenlik güçlerine failler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Cemiyet Başkanı Zekai Gümüş ise seçim sabahı bu tarz bir saldırıyla karşılaşmış olmalarının cemiyet üyeleri açısından üzücü söyledi: “Fatih Camii tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşıyor. Camimizin kapıları herkese açık, biz buralıyız. Her yıl çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ya da okullardan binlerce ziyaretçiyi camimizde ağırlıyoruz. 3 Ekim’de camimizde Açık Cami Günü düzenleyeceğiz. Bunun için camimizin dış duvarına bu seneki Açık Cami Günü’nün sloganını Almanca ‘İyi komşuluk, daha iyi bir toplum’ olarak yazmıştık. Tam da bu yazının altına Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin yazılması rahatsız edici. Biz kapılarımızı açıp, insanları camimize davet etmemize rağmen karşılığında bu tarz bir saldırı görmek cemiyet üyelerimiz tarafından da tepkiyle karşılandı. Alman siyasilerin açıklamalarında buradaki Müslümanları dikkate alarak daha fazla hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Camideki kamera sisteminin incelenip elde edilen delillerin polisle paylaşılacağını belirten Gümüş’e göre saldırı Almanya’da seçim kampanyası esnasında Müslümanlara yönelik sert söylemlerle yakından alakalı: “Yabancı düşmanlığının ve İslam karşıtlığının seçim döneminde televizyonlarda kendisine bu kadar rahat yer bulabilmesinin saldırganları cesaretlendirdiğini düşünüyorum.”

Fatih Camii 1973 yılından beri Almanya’nın Bremen şehrinde Müslümanlara yönelik hizmet veriyor. 1999 yılında yeni binasına taşınan cami, mevcut durumda 1.300 kişilik bir cemaate ibadet imkânı sunuyor.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Almanya | Fatih Camii 6 Ayda İkinci Kez Saldırıya Uğradı
    2023-05-16 18:11:21

    […] en büyük ve en eski camisi olan Bremen Fatih Camisi 6 ayda ikinci saldırıya uğradı. Dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından caminin ön cephesine kırmızı ve siyah […]

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler