'Terör Saldırıları'

Fransa’da Uzayan Olağanüstü Hâl

13 Kasım 2015’te Paris’te gerçekleştirilen ve 130 kişinin ölümü ile 351 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırılarının ardından ülkede ilan edilen olağanüstü hâl Fransa Ulusal Meclisi tarafından 31 hayır oyuna karşılık 212 evet oyu ile 26 Mayıs 2016’ya kadar uzatıldı.

1 Nisan 2016 admin

Terör tehlikesinin hâlâ devam ettiğini belirten Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve olağanüstü hâl kapsamında bu zamana kadar gerçekleştirilen 3 bin 336 aramada 578 silah ele geçirildiğini ve 23 terörü övme vakasının hukuka intikal ettiğini belirtti.

Olağanüstü hâl hâkim kararı olmaksızın gece yarısı ev baskınlarının yapılabilmesine, toplanma yasağı ve şüphelilerin ev hapsine dair güvenlik güçlerine geniş yetkiler tanıyor. Bu kapsamda 3200 ev aranırken 400 kişinin de ev hapsine mahkûm edildiği belirtiliyor. İnsan hakları örgütleri ve kimi muhalefet yetkilileri ise polisin yetkisini aştığı ve güvenliğe bireylerin özgürlüğünden daha çok önem verildiği gerekçesiyle alınan uzatma kararını eleştiriyor. Olağanüstü hâl daha önce de 26 Şubat’a kadar uzatılmıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler